Przystawka
Polenta z serem i boczkiem
Polenta z serem i boczkiem
Specjalna odmiana zboża na polentę była kiedyś powszechnie uprawiana w wielu gospodarstwach, lecz potem została wyparta przez sadownictwo.

Christian & Mariagrazia Giovanett
Rolnicy z gospodarstwa Römerhof
Składniki
4-5 osoby
75 MIN.
-
2 lwody
-
1 lyzkasól
-
500 gmąki dedykowanej do polenty (Römerhof)
-
boczek według uznania
-
ser według uznania
-
peperonata według uznania
Przygotowanie - Polenta z serem i boczkiem
-
1.
KrokZagotować wodę z dodatkiem 1 łyżki soli. -
2.
KrokCały czas mieszając, powoli dodawać mąkę; gotować przez ok. 45 minut. -
3.
KrokSerwować z boczkiem i serem oraz peperonatą w ilościach według uznania. -
Powodzenia życzy

Christian & Mariagrazia Giovanett
Farmáři oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Römerhof w Terlan