&noscript=1 /> Racuchy z dżemem - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Deser

Racuchy z nadzieniem z dżemu

Racuchy z dżemem

Tradycyjne ciasto Kirchtag ma kształt okrągły, kwadratowy lub podłużny. W zależności od pory roku przygotowuje się go z różnymi nadzieniami.
Paul Huber
Gospodarz z Griesserhof
Składniki
4 osoby
75 MIN.
  • 500 g
    mąki
  • 2
    jaja
  • 80 g
    masła
  • sól
  • mleko do podlania
  • dżem do nadzienia
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Racuchy z nadzieniem z dżemu
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Wymieszać mąkę z jajkami, dodać roztopione masło, dolać trochę mleka, posolić i całość zagnieść. Uważać, żeby nie dolać za dużo mleka. Ciasto powinno być dość suche.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Wycinać dowolnej wielkości, owalne kawałki ciasta; na środku każdego kawałka kłaść łyżkę dżemu i składać. Krawędzie dociskać radełkiem do ciasta; racuchy smażyć w gorącym tłuszczu
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Racuchy posypać cukrem pudrem i najlepiej podawać na ciepło.
  •  
    Powodzenia życzy
Paul Huber
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Griesserhof w Vahrn

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Griesserhof
Paul Huber  | Vahrn  (Eisacktal)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Blauburgunder, Müller Thurgau DOC, Chutney z pigwy, Kompot gruszkowy, Kys.zelí ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?