&noscript=1 /> Szpinakowy Tschutsch - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Szpinakowy Tschutsch

Szpinakowy Tschutsch

Tschutsch to tradycyjna słodka potrawa z południowotyrolskiej niziny. W tej odsłonie można je wypróbować z dodatkiem szpinaku.
Doris Gruber
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank Planitzer
Składniki
4 osoby
45 MIN.
  • 300 g
    mąki
  • 500 ml
    świeżego mleka
  • sól
  • 6
    jaja
  • 2 lyzka
    masła
  • 2 lyzka
    stołowe pora (drobnosiekanego)
  • 2
    ząbki czosnku
  • 400 g
    szpinaku (ugotowanego i posiekanego)
  • 1 lyzka
    natka pietruszki (posiekana)
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa (starta)
  • oliwa z oliwek do posmarowania brytfanny
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Szpinakowy Tschutsch
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Wymieszać mąkę z mlekiem, posolić i delikatnie wymieszać z jajkami.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Rozpuścić masło, poddusić por, dodać ząbki czosnku i całość dusić przez krótki czas.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Dodać szpinak i pietruszkę, doprawić i całość wolno odparować przez ok. 5 minut na wolnym ogniu bez przykrycia.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Wstawić do rozgrzanego wcześniej piekarnika.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Piec w temperaturze 220 °C z włączoną funkcją grzania góra-dół (lub z funkcją termoobiegu w temperaturze 220 °C), aż "szpinakowy Tschutsch" zacznie przypominać księżycowy krajobraz.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Neem de spinazie-tschutsch uit de oven, snijd hem in stukken en serveer met sla.
  •  
    Powodzenia życzy
Doris Gruber
Gospodyni prowadząca gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Planitzer w Montan

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Planitzer
Ainhauser  | Montan  (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Chutney jabłkowo-cebulowy, Kompot brzoskwiniowy, Kompot wiśniowy, Miód, Syrop z melisy i imbiru ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?