&noscript=1 /> Stek cielęcy z kurkami - Przepis kuchni chłopskiej Przepis
 

Danie glówne

Stek cielęcy z kurkami

Stek cielęcy z kurkami

Po udanym grzybobraniu, samodzielne zebrane kurki są prawdziwą ucztą w połączeniu z cielęcym stekiem.
Agnes & Peter Gross
Rolnicy z gospodarstwa Rabensteinerhof
Składniki
4 osoby
30 MIN.
  • 300 g
    polędwicy cielęcej
  • sól, pieprz
  • Sos:
  • 1/2 kg
    świeżych kurek
  • 2
    cebula
  • 1 lyzeczka
    czosnek
  • sól, pieprz
  • 250 ml
    białego wina
  • 300 ml
    sosu z pieczeni
  • 250 ml
    śmietany
  • 1 lyzka
    mąki
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Stek cielęcy z kurkami
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Posiekać cebulę i czosnek, podsmażyć na odrobinie oleju.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Dodać pokrojone kurki, sól i pieprz do smaku, poddusić.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Dodać mąkę, zasmażyć i wymieszać z białym winem.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Na końcu dodać śmietanę i sos z pieczeni i dusić przez ok. 15 min.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      W międzyczasie podsmażyć steki cielęce na patelni na gorącym oleju, doprawić solą i pieprzem.
    • circle-dashed 6.
      Krok
         Podawać z sosem z kurek.
    • circle-dashed 7.
      Krok
      Porada: jako dodatki pasują puree z selerów i marchewka z groszkiem.
    •  
      Powodzenia życzy
    Agnes & Peter Gross
    Farmáři oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
    Rabensteinerhof w Sarntal
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?