&noscript=1 /> Twaróg ziołowy - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Twaróg ziołowy

Twaróg ziołowy

Aromatyczne zioła i orzechy przemienią twaróg ze świeżego mleka w smaczną pastę kanapkową.
Martha Mulser
Gospodyni z Pflegerhof
Składniki
4 osoby
15 MIN.
  • 1 garsc
    posiekanego czosnku
  • 1 garsc
    liści bazylii
  • 1/2 garsc
    orzechów laskowych
  • odrobina soli ziołowej
  • 2 lyzka
    stołowe oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia lub oleju słonecznikowego
  • 250 g
    sera twarogowego
  • trochę mieszanki kwiatowej do dekoracji
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Twaróg ziołowy
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Zioła i orzechy drobno posiekać, dodać trochę soli ziołowej, wlać olej i dobrze wymieszać z twarogiem.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Przed podaniem posypać mieszanką kolorowych suszonych kwiatów.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Twaróg można spożywać jako pastę do smarowania chleba lub jako dodatek do ziemniaków.
  •  
    Powodzenia życzy
Martha Mulser
Gospodyni oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Pflegerhof w Kastelruth/Seis
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?