Przystawka
Twaróg ziołowy
Twaróg ziołowy
Aromatyczne zioła i orzechy przemienią twaróg ze świeżego mleka w smaczną pastę kanapkową.
Martha Mulser
Gospodyni z Pflegerhof
Składniki
4 osoby
15 MIN.
-
1 garscposiekanego czosnku
-
1 garscliści bazylii
-
1/2 garscorzechów laskowych
-
odrobina soli ziołowej
-
2 lyzkastołowe oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia lub oleju słonecznikowego
-
250 gsera twarogowego
-
trochę mieszanki kwiatowej do dekoracji
Przygotowanie - Twaróg ziołowy
-
1.KrokZioła i orzechy drobno posiekać, dodać trochę soli ziołowej, wlać olej i dobrze wymieszać z twarogiem.
-
2.KrokPrzed podaniem posypać mieszanką kolorowych suszonych kwiatów.
-
3.KrokTwaróg można spożywać jako pastę do smarowania chleba lub jako dodatek do ziemniaków.
-
Powodzenia życzy
Martha Mulser
Gospodyni oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Pflegerhof w Kastelruth/Seis