Danie glówne
Wołowina z sosem ziołowym
Wołowina z sosem ziołowym
Wołowina zachowuje również swoje walory smakowe po ugotowaniu. Aby mięso pozostało soczyste, zupę należy tylko lekko podgotować.
Simone Klammer
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank Ahner
Składniki
4 osoby
120 MIN.
-
1 kgwołowiny
-
1cebula
-
1korzenia selera
-
2marchewki
-
kawałek pora
-
trochę masła
-
sól
50
g
natki pietruszki
różne zioła według gustu
3
ogórki w occie
2
jajka z wolnego wybiegu, ugotowane na twardo
oliwy z oliwek
Ocet owocowy
sól
1
ząbek czosnku
Ocet owocowy
Przygotowanie - Wołowina z sosem ziołowym
-
1.KrokCebulę przesmażyć krótko na maśle do zrumienienia; dzięki temu wywar mięsny będzie miał delikatnie wędzony zapach.
-
2.KrokNa koniec wlać wodę i zagotować całość. Gotującą się wodę posolić i następnie dodać mięso i warzywa. Mięso powinno być w całości przykryte wodą.
-
3.KrokCałość gotować na małym ogniu przez około 1–2 godziny.
-
4.KrokMięso pokroić na cienkie plastry i podawać z solonymi ziemniakami i warzywami korzeniowymi; całość polać zielonym sosem ziołowym.
-
5.KrokPeterselie, kruiden, eieren, knoflook en augurken fijnhakken.
-
6.KrokPokrojone zioła i warzywa wymieszać z oliwą z oliwek i octem oraz doprawić solą i pieprzem.
-
Powodzenia życzy