&noscript=1 /> Jabłka w cieście - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Deser

Jabłka w cieście naleśnikowym (Apfelkiachl)

Jabłka w cieście

Dawniej plasterki jabłek w cieście były nawet substytutem tortu weselnego. Najlepiej smakują udekorowane cynamonem i cukrem.
Andrea Müller
Gospodyni z Pirchhof
Składniki
4 osoby
30 MIN.
  • 4
    jabłka
  • Ciasto:
  • 300 g
    mąki
  • 500 ml
    mleka
  • 3
    jaja
  • trochę soli
  • cukru waniliowego
  • szczypta cynamonu
  • cukru pudru
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Jabłka w cieście naleśnikowym (Apfelkiachl)
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Obrać 4 jabłka, usunąć gniazda i pokroić w plastry. Jabłka posypać cukrem waniliowym i cynamonem.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Składniki na ciasto wymieszać ze sobą.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Jabłka zanurzać w cieście naleśnikowym, smażyć na brązowo z obu stron w gorącym tłuszczu; wyjmować i odkładać na papierowy ręcznik.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Jeszcze ciepłe jabłka w cieście posypać cukrem pudrem i podawać polane sosem waniliowym albo dżemem borówkowym i udekorowane listkiem mięty (według gustu).
    •  
      Powodzenia życzy
    Andrea Müller
    Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
    Pirchhof w Naturns

    Z wiejskiej kuchni

    Przepis z ...

    Cofnij filtr
    Pirchhof
    Erich Müller  | Naturns
    Winiarnia (Hofschank)
    Produkty z własnego gospodarstwa Bündnerfleisch, Kozie salami, Salami, Syrop z melisy, Ziegen-Hauswurst ...
    4,9
    "Ausgezeichnet"
    (5 oceny)
    Twój wynik wyszukiwania
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?