&noscript=1 /> Jagnię ze szparagami - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Danie glówne

Pieczone jagnię ze szparagami

Jagnię ze szparagami

Ten przepis jest dowodem, że jagnięcina i szparagi doskonale się ze sobą komponują.
Franz Schwarz
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
Składniki
8 osoby
120 MIN.
  • 4 kg
    szparagów z Terlano
  • 3 kg
    jagnięciny
  • 250 ml
    białego wina
  • warzywa korzeniowe
  • bulion
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Pieczone jagnię ze szparagami
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Jagnię podzielić na kawałki i krótko podsmażyć na kuchence.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Gdy mięso po obu stronach będzie brązowe, należy je przyprawić, dodać warzywa korzenne i oblać białym winem.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Następnie włożyć jagnięcinę do worka do pieczenia. Tam ciągle ją przekręcać i polewać bulionem. Piec od 60 do 90 minut.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Szparagi obrać, ugotować na chrupko i serwować z jagnięciną.
  •  
    Powodzenia życzy
Franz Schwarz
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberlegar w Terlan

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Oberlegar
Franz Schwarz  | Terlan  (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Sauvignon, Vernatsch, Gotowana szynka z udźca, Lody waniliowe, Musztarda figowa ...
4,0
"Super"
(3 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?