&noscript=1 /> Szparagi z sosem Bolzano - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Danie glówne

Szparagi z sosem Bolzano

Szparagi z sosem Bolzano

W Południowym Tyrolu co roku zbiera się 65 ton białych szparagów. Z sosem Bolzano i szynką są najpopularniejszym daniem ze szparagów.
Franz Schwarz
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Oberlegar
Składniki
2 osoby
40 MIN.
  • 500 g
    szparagów
  • 6
    jaja
  • sól
  • oliwy z oliwek
  • ocet jabłkowy
  • 1 lyzka
    szczypiorek, drobno pokrojony
  • pieprz
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Szparagi z sosem Bolzano
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Szparagi obrać i włożyć do lekko gotującej się wody z dodatkiem soli, cukru, cytryny i masła. Gotować ok. 10 minut.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Aby przygotować sos Bolzano: jajka ugotować (8 minut), obrać i rozdrobnić widelcem.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Do jajek dodać sól, pieprz, olej, ocet jabłkowy i szczypiorek; całość wymieszać.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Szparagi podawać polane sosem Bolzano.
  •  
    Powodzenia życzy
Franz Schwarz
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Oberlegar w Terlan

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Oberlegar
Franz Schwarz  | Terlan  (Bolzano i okolice)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Vernatsch, Sauvignon, Gotowana szynka z udźca, Lody waniliowe, Musztarda figowa ...
4,0
"Super"
(3 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?