&noscript=1 /> Chlebek miodowo owocowy - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

pieczywo

Chlebek miodowo-owocowy

Chlebek miodowo owocowy

Ten rodzaj chleba z miodem, suszonymi owocami i orzechami najlepiej smakuje na ciepło, podany z masłem.
Gloria Messner
Gospodyni z Ronacherhof
Składniki
1 bochenek chleba
180 MIN.
  • 350 ml
    mleka
  • 30 g
    drożdży
  • 100 g
    stołowe miodu
  • 2 lyzeczka
    sól
  • 500 g
    mąki orkiszowej lub pszennej pełnoziarnistej
  • 150 g
    orzechów włoskich lub laskowych (w całości)
  • 300 g
    suszonych owoców
  • 100 g
    rodzynek
  • 100 ml
    śmietany
  • 80 g
    masła
  • masło i mąka do przygotowania foremki do pieczenia
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Chlebek miodowo-owocowy
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Wszystkie składniki połączyć i zagnieść miękkie ciasto. Ciasto przykryć i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Foremkę keksówkę nasmarować masłem i posypać mąką.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Do foremki wlać ciasto, ponownie przykryć i odstawić na 30 minut.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Vervolgens 50-60 min op 200° C bakken.
  •  
    Powodzenia życzy
Gloria Messner
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Ronacherhof w Ritten/Klobenstein

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Ronacherhof flower flower flower
Lukas Messner  | Ritten  (Bolzano i okolice)
Hodowla zwierząt
śniadanie
Produkty z własnego gospodarstwa: mleka, jogurt, speck ...
Oferty wiejskie: Codzienne obowiazki gospodarskie, Zwiedzanie obejscia gospodarskiego, Pomoc przy sianokosach ...
5,0
"Bardzo dobry"
(15 oceny)
Apartament od 80€ za noc
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?