Spizarnia
Cukinia konserwowa
Cukinia konserwowa
Zgodnie z powiedzeniem "w lecie myśl o zimie", przepis ten zapewnia zapasy na zimną porę roku.
Anna Baumgartner
Gospodyni z Strasserhof
Składniki
6 słoiczków po 500 g
60 MIN.
-
1 kgcukinii
-
500 gcebula
-
250 gcukru
-
250 mloctu
-
1czerwona papryka (pokrojona w drobną kostkę)
-
1 lyzeczkapieprz
-
1 lyzeczkacurry
-
1 lyzeczkapapryki
-
1 szczyptasól
-
250 mlwody
-
2ząbki czosnku
Przygotowanie - Cukinia konserwowa
-
1.KrokCukinię i cebulę pokroić w cienkie plastry.
-
2.KrokZ cukru, octu, pokrojonej w kostkę papryki, soli, wody i ząbków czosnku przygotować i zagotować zalewę.
-
3.KrokZalewę gotować na małym ogniu przez ok. 10 minut.
-
4.KrokNastępnie napełnić słoiki gorącą zalewą i ustawić je "do góry nogami" do wystygnięcia.
-
Powodzenia życzy
Anna Baumgartner
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Strasserhof w Vahrn/Neustift