Deser
Studený jablečný koláč ve skle
Jablečný koláč ve skle
Ciasto z musu jabłkowego bez pieczenia? Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak to zrobić.

Patrizia Prantl
Gospodyni z Schrenteweinhof
Składniki
4 szklanki
30 MIN.
-
100 gherbatników (np. zbożowe lub maślane)
-
40 gmasła
-
1 lyzkacukru waniliowego
-
500 gstołowe musu jabłkowego
-
150 gchudego twarogu
-
50 gmascarpone
-
2 lyzkacukru
-
100 gśmietany
mięta lub karmelizowane mięta lub karmelizowane
Przygotowanie - Studený jablečný koláč ve skle
-
1.
KrokDrobno pokruszyć herbatniki na spód. Roztopione masło i cukier waniliowy wymieszać z pokruszonymi herbatnikami. -
2.
KrokMasę rozdzielić po równo na 4 szklanki, następnie napełnić zimnym musem jabłkowym i wygładzić. -
3.
KrokKrem przyrządzić mieszając chudy twaróg z mascarpone i cukrem do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Ubić śmietanę na sztywno i połączyć z masą z twarogu i marcarpone. -
4.
KrokUmieścić krem na musie jabłkowym, korzystając z woreczka do dekorowania. -
5.
KrokUdekorować miętą lub karmelizowanymi orzechami włoskimi. -
6.
KrokW zależności od upodobań, słoiki można schłodzić w lodówce lub spożyć od razu po przygotowaniu. -
Powodzenia życzy

Patrizia Prantl
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Schrenteweinhof w Lana