&noscript=1 /> Jajko w koszulce w maśle - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Jaja w koszulkach z sosem masłowym

Jajko w koszulce w maśle

Jajko w koszulce przygotowuje się przez delikatne wkłożenie do wrzącej wody. Podawane z roztopionym masłem i chrupiącym pieczywem urozmaica kuchnię.
Joachim Knapp
Gospodarz z statku Ausluger
Składniki
4 osoby
30 MIN.
  • Do gotowanych jaj:
  • 2 l
    wody
  • 2 lyzka
    octu
  • 8
    jaj od kur z wolnego wybiegu
  • Na sos masłowy:
  • 2
    żółtek
  • 40 ml
    białego wina
  • sól, pieprz
  • 100 ml
    roztopionego masła
  • Drukuj przepis
    www.roterhahn.it
    Przygotowanie - Jaja w koszulkach z sosem masłowym
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Żółtka, białe wino i przyprawy wlać do stalowej miski i ubić na parze na kremową masę. Dodać masło, ciągle mieszając.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Doprawić sos i wstawić do piekarnika na 60° C do zagrzania.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Zagotować w garnku wodę z octem i zamieszać płyn trzepaczką. Włożyć ostrożnie jaja do gotującej się wody, cały czas ją mieszając.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Gotować jaja ok. 7 min, a następnie wyjąć łyżką cedzakową. Polać sosem masłowym i podać.
    •  
      Powodzenia życzy
    Joachim Knapp
    Gospodarz oferujący produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
    Ausluger w St. Lorenzen
    Więcej przepisów

    Zasmakowało Ci?