&noscript=1 /> Knedle tyrolskie - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Knedle tyrolskie

Knedle tyrolskie

Spłaszczone pierogi najpierw się smaży, następnie gotuje, aby na końcu zaserwować je z surówką z kapusty lub zupą.
Claudia Eder
Gospodyni z Moarhof
Składniki
4-6 osoby
20 MIN.
  • 1 kg
    knedli
  • świeża natka pietruszki
  • 250 ml
    mleka
  • masło klarowane
  • 60 g
    masła (zbrązowionego)
  • 2 - 3
    ząbki czosnku
  • 7 - 8
    jaja
  • szczypiorku
  • 120 g
    szarego sera (tłustego)
  • 40 g
    parmezanu (startego)
  • 4 lyzka
    szczypiorku
  • 2 lyzka
    szarego sera dojrzewającego w szklance (Kneta)
  • sól, pieprz
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Knedle tyrolskie
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Wymieszać grzanki, jajka, drobno posiekane czosnek, szczypior i pietruszkę, doprawić solą i pieprzem.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    W międzyczasie podgrzać mleko, dodać ser Kneta i szary ser, zamieszać i dodać do masy knedlowej, mieszając.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Odstawić całość na ok. 5 min, uformować kulki i zarumienić z obu stron na klarowanym maśle.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    W międzyczasie doprowadzić do wrzenia dużą ilość dobrze osolonej wody i wkładać do niej usmażone knedle. Knedle wyjąć po 8 do 10 minutach łyżką cedzakową. Posypać parmezanem, podawać z rozpuszczonym masłem i szczypiorkiem.
  •  
    Powodzenia życzy
Monika Eder
Gospodyni oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Moarhof w Sand in Taufers
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?