&noscript=1 /> Knedle ze speckiem - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Knedle ze speckiem

Knedle ze speckiem

Dawniej młode mężatki musiały włożyć sporo wysiłku, aby pierogi z boczkiem wyglądały bez zarzutu. Absolutny południowotyrolski klasyk.
Daniela Kaserer
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank Niedermair
Składniki
6 osoby
60 MIN.
  • 1 kg
    knedli
  • 200 g
    specku
  • 1 peczek
    świeżego szczypiorku
  • 750 ml
    mleka
  • niewielka ilość oliwy z oliwek
  • sól
  • 2 lyzka
    mąki pszennej
  • 8
    jaja
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Knedle ze speckiem
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Chleb pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski, położyć na to speck.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Posypać siekanym szczypiorkiem.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Wymieszać mąkę, jajka i sól. Wyłożyć na chleb i wszystko dobrze wymieszać.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Następnie dodać 2 łyżki stołowe mąki pszennej i znów wymieszać.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Masę odstawić na 15 minut, po czym formować mokrymi dłońmi okrągłe knedle.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Knedle dusić w garnku 15-20 minut.
  • circle-dashed 7.
    Krok
    Knedle ze speckiem serwować w gorącym rosole wołowym lub z zieloną sałatą bądź surówką z białej kapusty.
  •  
    Powodzenia życzy
Daniela Kaserer
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Niedermair w Kastelbell/Tschars

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Niedermair
Reinhard Kaserer  | Kastelbell-Tschars  (Vinschgau)
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Bündnerfleisch, Kiszona kapusta, Schulterspeck, Vinschger Paarl Brot, boczek Karreespeck ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(3 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?