&noscript=1 /> Knedlík z červené řepy - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Knedlík z červené řepy

Knedlík z červené řepy

Najlepszym sposobem na ich przyrządzenie jest gotowanie na parze, dzięki czemu zachowają swój czerwony kolor.
Christian Pinggera
Gospodarz z Schnalshuberhof
Składniki
12 knedle
90 MIN.
  • 50 g
    pora
  • 300 g
    sera gorgonzola
  • 50 g
    serka mascarpone
  • 150 ml
    śmietany
  • 500 g
    sól, pieprz
  • drobno posiekana pietruszka
  • 2
    jaja
  • sól, pieprz
  • kminek
  • 2 lyzka
    mąki
  • miękki ser
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Knedlík z červené řepy
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Najpierw ugotować 3 buraki, a następnie przygotować z nich purée.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Cebulę i por drobno pokroić i krótko poddusić, podgrzać mleko, aby było letnie.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Purée z buraków, cebulę, por i mleko wymieszać z chlebem do knedli, pietruszką, jajkami i doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Masę posypać odrobiną mąki i odstawić.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Następnie uformować knedle, umieszczając w środku każdego z nich kawałek miękkiego sera wielkości kostki cukru, a następnie zakończyć formowanie knedli.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    W tym czasie krótko podsmażyć por na rozgrzanym oleju, następnie dodać gorgonzolę i mascarpone, pozwalając, aby się trochę rozpuściły. Po dodaniu śmietany gotować chwilę na wolnym ogniu, a następnie ostudzić i przetrzeć przez sitko.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Knedle serwować polane sosem gorgonzola.
  •  
    Powodzenia życzy
Christian Pinggera
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Schnalshuberhof w Algund

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Schnalshuberhof
Christian Pinggera  | Algund
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Grappa Treber, Kaiserteil, Kiszona kapusta, Nusseler, Salami ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(2 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?