&noscript=1 /> Kopytka ziołowe - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Kopytka ziołowe

Kopytka ziołowe

Szczypta wiosny na talerzu! Idealne danie dla tych, którzy nie mogą się nasycić świeżymi ziołami z ogrodu.
Andrea Müller
Gospodyni z Pirchhof
Składniki
4 osoby
50 MIN.
  • 150 g
    knedli
  • 75 g
    masła
  • 375 ml
    mleka
  • 1 szczypta
    sól ziołowa
  • 1 szczypta
    gałki muszkatołowej
  • 180 g
    kaszy mannej
  • 3
    jaja
  • 4 lyzka
    pietruszki, szczypiorku, majeranku
  • 2 lyzeczka
    suszonych ziół
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Kopytka ziołowe
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Suchy chleb skrojony w kostki podsmażyć na maśle, a następnie zdjąć z ognia.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Zagotować mleko, dodać sól ziołową oraz gałkę muszkatołową i, ciągle mieszając, stopniowo dosypywać kaszę manną, aż masa zamieni się w kleik.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Kleik z kaszy manny wymieszać z chlebem i siekanymi ziołami i odstawić pod przykryciem na 30 minut.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Masę uformować w kopytka i gotować w osolonej wodzie na małym ogniu przez 20 minut.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Kopytka podawać z zarumienionym masłem i suszonymi ziołami.
  •  
    Powodzenia życzy
Andrea Müller
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Pirchhof w Naturns

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Pirchhof
Erich Müller  | Naturns
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Bündnerfleisch, Kozie salami, Salami, Syrop z melisy, Ziegen-Hauswurst ...
4,9
"Ausgezeichnet"
(5 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?