&noscript=1 /> Linzer z musem owocowym - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

pieczywo

Tort Linzer z polewą morelową

Linzer z musem owocowym

Linzertorte to jeden z najstarszych przepisów na ciasto na świecie. W tym wariancie, ciasto jest uszlachetnione morelową pastą owocową.
Monika Kompatscher
Gospodyni z Gospodarstwo Fronteggele
Składniki
1 ciasto (Ø 28 cm)
60 MIN.
  • 200 g
    masła
  • sól
  • cynamonu
  • 1 mala szczypta
    startej skórki z cytryny
  • sproszkowane goździki
  • 3
    jaja
  • 240 g
    mąki
  • 3 g
    proszku do pieczenia
  • 200 g
    orzechów laskowych (startych)
  • 200 g
    dżemu morelowego
  • 200 g
    cukru
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Tort Linzer z polewą morelową
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Masło z cukrem i przyprawami utrzeć na kremową masę, dodać na koniec jajka.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Wymieszać dobrze mąkę z proszkiem do pieczenia i razem ze startymi orzechami dodać do masy.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    2/3 ciasta przełożyć do tortownicy i wyrównać. Nałożyć warstwę dżemu morelowego i resztę ciasta wylać na wierzch, formując kratownicę. Piec ok. 40 min w temp. 175° C.
  •  
    Powodzenia życzy
Monika Kompatscher
Gospodyni oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Fronteggele w Völs am Schlern
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?