&noscript=1 /> Polenta z serem i boczkiem - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Polenta z serem i boczkiem

Polenta z serem i boczkiem

Specjalna odmiana zboża na polentę była kiedyś powszechnie uprawiana w wielu gospodarstwach, lecz potem została wyparta przez sadownictwo.
Christian & Mariagrazia Giovanett
Rolnicy z gospodarstwa Römerhof
Składniki
4-5 osoby
75 MIN.
  • 2 l
    wody
  • 1 lyzka
    sól
  • 500 g
    mąki dedykowanej do polenty (Römerhof)
  • boczek według uznania
  • ser według uznania
  • peperonata według uznania
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Polenta z serem i boczkiem
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Zagotować wodę z dodatkiem 1 łyżki soli.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Cały czas mieszając, powoli dodawać mąkę; gotować przez ok. 45 minut.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Serwować z boczkiem i serem oraz peperonatą w ilościach według uznania.
  •  
    Powodzenia życzy
Christian & Mariagrazia Giovanett
Farmáři oferująca produkty wysokiej jakości marki „Roter Hahn”
Römerhof w Terlan
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?