&noscript=1 /> Surówka z białej kapusty - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Surówka z białej kapusty

Surówka z białej kapusty

Klasyk południowotyrolskiej kuchni chłopskiej, który dostarcza również sporej dawki witamin na zimę.
Andrea Müller
Gospodyni z Pirchhof
Składniki
4 osoby
15 MIN.
  • 1
    mała główka zielonej kapusty (około 1/2 kg)
  • kminek
  • sól
  • olej i ocet
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Surówka z białej kapusty
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Usunąć zewnętrzne liście z główki kapusty. Podzielić kapustę na ćwiartki, a następnie wyciąć głąb a ćwiartki pokroić bardzo cienko (najlepiej skorzystać z malaksera).
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Zioła wymieszać w misce z solą, aż stanie się miękka.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Dopiero wtedy połączyć z octem, olejem, kminkiem i sałtka jest gotowa.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    "Wariant: Sałatka z białej kapusty ze speckiem
  •  
    Powodzenia życzy
Andrea Müller
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Pirchhof w Naturns

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Pirchhof
Erich Müller  | Naturns
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Bündnerfleisch, Kozie salami, Salami, Syrop z melisy, Ziegen-Hauswurst ...
4,9
"Ausgezeichnet"
(5 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?