Przystawka
Talerz serów z dipem octowym
Talerz serów z dipem
Pikantny szary ser w połączeniu z owocowym octem jabłkowo-malinowym. Podawać z chrupiącym chlebem Schüttelbrot z dodatkiem świeżego masła wiejskiego.
Składniki
4 osoby
15 MIN.
-
300 gszarego sera
-
1czerwona cebula
-
sól kryształowa
-
pieprz
-
4 lyzkaoctu jabłkowo-malinowego
-
świeża natka pietruszki
-
trochę południowotyrolskiego chleba "Schüttelbrot"
-
4 lyzkamasła
Przygotowanie - Talerz serów z dipem octowym
-
1.KrokSzary ser pokroić w grube plastry, ułożyć wachlarzowato na talerzu i obłożyć cienkimi krążkami cebuli.
-
2.KrokOzdobić brzeg talerza kryształami soli, świeżo zmielonym pieprzem i octem oraz natką pietruszki.
-
Powodzenia życzy