&noscript=1 /> Talerz serów z dipem - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Talerz serów z dipem octowym

Talerz serów z dipem

Pikantny szary ser w połączeniu z owocowym octem jabłkowo-malinowym. Podawać z chrupiącym chlebem Schüttelbrot z dodatkiem świeżego masła wiejskiego.
Składniki
4 osoby
15 MIN.
  • 300 g
    szarego sera
  • 1
    czerwona cebula
  • sól kryształowa
  • pieprz
  • 4 lyzka
    octu jabłkowo-malinowego
  • świeża natka pietruszki
  • trochę południowotyrolskiego chleba "Schüttelbrot"
  • 4 lyzka
    masła
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Talerz serów z dipem octowym
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Szary ser pokroić w grube plastry, ułożyć wachlarzowato na talerzu i obłożyć cienkimi krążkami cebuli.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Ozdobić brzeg talerza kryształami soli, świeżo zmielonym pieprzem i octem oraz natką pietruszki.
  •  
    Powodzenia życzy
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?