&noscript=1 /> Kopytka ziemniaczane - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Przystawka

Kopytka ziemniaczane (Erdäpfelnudel)

Kopytka ziemniaczane

Ten przepis jest pyszną interpretacją słynnych Schupfnudeln z ciasta ziemniaczanego.
Urban Kainzwaldner z synem Daniel
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Pschnickerhof
Składniki
4 osoby
90 MIN.
  • 400 g
    ziemniaków (mączystych)
  • 120 g
    mąki
  • 1 lyzka
    masła
  • 2
    żółtko
  • 1 mala szczypta
    gałki muszkatołowej
  • trochę ugotowanego szpinaku
  • 1
    drobno posiekanego ząbka czosnku
  • 200 ml
    śmietany
  • 2 lyzka
    posiekanych orzechów włoskich
  • 40 g
    masła
  • sól
  • pieprz
  • 30 g
    parmezan
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Kopytka ziemniaczane (Erdäpfelnudel)
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez praskę.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Dodać żółtka i masło, zagniecione ciasto ostudzić.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Do masy ziemniaczanej dodać mąkę, sól i startą gałkę muszkatołową.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Z ciasta uformować grube wałki i pokroić je na kawałki o długości 2 cm.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Kopytka gotować w osolonej wodzie, wyjmować łyżką cedzakową i podawać ze szpinakiem przesmażonym na maśle z czosnkiem, śmietaną orzechową i parmezanem.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Czas gotowania: 5 minut
  •  
    Powodzenia życzy
Urban Kainzwaldner mit Sohn Daniel
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Pschnickerhof w Villanders

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Pschnickerhof
Kainzwaldner Daniel  | Villanders  (Eisacktal)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Boczek, Grappa Gewürztraminer, Grappa Müller Thurgau, Kiszona kapusta, Likier orzechowy ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?