&noscript=1 /> Pączki Kniekiechl - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Deser

Pączki Kniekiechl

Pączki Kniekiechl

To tradycyjne ciasto drożdżowe wypiekane jest na specjalne okazje. Wskazówka: Podawaj z łyżką dżemu żurawinowego.
Urban Kainzwaldner z synem Daniel
Gospodarz prowadząca gospodę typu Buschenschank Pschnickerhof
Składniki
40 sztuk
120 MIN.
  • 100 g
    masła
  • 500 ml
    mleka
  • 60 g
    drożdży
  • 5
    żółtko
  • 100 g
    cukru
  • 15 g
    sól
  • skórka z 1 cytryny (starta)
  • 1
    laska wanilii
  • 2 odrobina
    jabłkówki lub gruszkówki (destylat)
  • 1 kg
    mąki pszennej
  • olej do smażenia
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Pączki Kniekiechl
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Rozgrzać masło, a następnie dodać mleko aż będzie letnie. Rozrobić drożdze.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Białka, cukier, sól, skórkę cytryny, laskę wanilii i alkohol wymieszać w misce razem z mąką.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Następnie dodać do tego mieszankę masła, mleka i drożdży i tak długo wyrabiać ciasto, aż będzie odchodziło od miski.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Ciasto podzielić na 40 porcji i uformować w kule, ułożyć na posypanej mąką desce do krojenia, przykryć ściereczką i zostawić na 45 minut do wyrośnięcia.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Kule z ciasta następnie spłaszczyć, a potem placami rozciagnąć nieco wokół. Powinny być na krawędziach grubsze, a w środku cieńsze.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Pączki smażyć w gorącym oleju.
  •  
    Powodzenia życzy
Urban Kainzwaldner mit Sohn Daniel
Gospodarz prowadzący gospodę typu Buschenschank pod marką „Roter Hahn”
Pschnickerhof w Villanders

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Pschnickerhof
Kainzwaldner Daniel  | Villanders  (Eisacktal)
Winiarnia (Buschenschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Kiszona kapusta, Boczek, Grappa Gewürztraminer, Grappa Müller Thurgau, Likier orzechowy ...
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?