&noscript=1 /> Pieczeń jagnięca - Przepis z Płd. Tyrolu Przepis
 

Danie glówne

Pieczeń jagnięcia (Bauernschöpsernes)

Pieczeń jagnięca

Schöpserne to popularna potrawa z jagnięciny, spożywana przez cały rok w górskich gospodarstwach Południowego Tyrolu.
Daniela Kaserer
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank Niedermair
Składniki
4 osoby
150 MIN.
  • 1,3 kg
    jagnięciny
  • 1
    cała cebula
  • 3
    ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • Przyprawy i zioła (szałwia, majeranek, liść laurowy)
  • 500 ml
    czerwonego wina do podlania
Drukuj przepis
www.roterhahn.it
Przygotowanie - Pieczeń jagnięcia (Bauernschöpsernes)
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Cebulę i czosnek zrumienić na niewielkiej ilości oleju.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Dodać mięso oraz przyprawić je solą, pieprzem, szałwią i majerankiem. 
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Mięso przewracać podczas smażenia i od czasu do czasu podlewać czerwonym winem.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Gdy mięso nabierze odpowiedniego koloru, oprószyć je mąką i smażyć dalej.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Po 10 minutach dolać wodę i włożyć listek laurowy.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Mięso gotować na małym ogniu.
  • circle-dashed 7.
    Krok
    Pieczeń podawać z czerwoną kapustą, ryżem lub knedlami z boczkiem.
  •  
    Powodzenia życzy
Daniela Kaserer
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Niedermair w Kastelbell/Tschars

Z wiejskiej kuchni

Przepis z ...

Cofnij filtr
Niedermair
Reinhard Kaserer  | Kastelbell-Tschars  (Vinschgau)
Winiarnia (Hofschank)
Produkty z własnego gospodarstwa Bündnerfleisch, Kiszona kapusta, Schulterspeck, Vinschger Paarl Brot, boczek Karreespeck ...
5,0
"Ausgezeichnet"
(3 oceny)
Twój wynik wyszukiwania
Więcej przepisów

Zasmakowało Ci?