Przystawka
Zupa chlebowa
Zupa chlebowa
Tradycyjna chłopska potrawa z niewielu składników, szybka w przygotowaniu i rozgrzewająca, zwłaszcza zimą.
Daniela Kaserer
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank Niedermair
Składniki
4 osoby
15 MIN.
-
1twardy chleb żytni Vinschger Paarl, pokrojony w kostkę
-
1 lgorącego rosołu
-
szczypiorek, drobno pokrojony
-
ugotowana wołowina, pokrojona w plastry
Przygotowanie - Zupa chlebowa
-
1.KrokZupę posypać szczypiorkiem i podawać na gorąco.
-
2.KrokKawałki chleba i ugotowaną wołowinę położyć na talerzu i zalać gorącym wywarem mięsnym.
-
Powodzenia życzy
Daniela Kaserer
Gospodyni prowadząca gospodę typu Hofschank pod marką „Roter Hahn”
Niedermair w Kastelbell/Tschars